Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Permissionsex jest na czerwono

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz jakieś z internetu ściągnąć i dodać sam swoje permisje oraz pare swoich rang, ale nie za dużo, bo nie będzie działać.

Otóż ja też tak miałem, że moje rangi nie działały, więc wziąłem z neta i trochę podmieniłem ;D

Ściągnij PermissionsEx config z rangami z neta to ci zadziała chociaż powinno ;)

Pomogłem? Daj Like! :D

Z Poważaniem

MatrixPL

Opublikowano

Musisz jakieś z internetu ściągnąć i dodać sam swoje permisje oraz pare swoich rang, ale nie za dużo, bo nie będzie działać.

Otóż ja też tak miałem, że moje rangi nie działały, więc wziąłem z neta i trochę podmieniłem ;D

Ściągnij PermissionsEx config z rangami z neta to ci zadziała chociaż powinno ;)

Wpisuje na serwerze /pex group nie wyskakuje mi żadna ranga. Pisz /pex group H add * pisze że dodane a w configu nie ma nic takiego.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Masz skype lub t's 3 to jakoś się porozumiemy ;)

Pomogłem? Daj Like! :D

Z Poważaniem

MatrixPL

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Siemka widzę że kolega też posiada ten problem co ją. Jest na to jakieś rozwiązanie ? Posiadam wersje 1.7.2 serwera i mam narazie 10 pluginów z czego 9 działa a permissionsex nie ;/

Opublikowano

Oczywiście że jest rozwiązanie ;) Proszę bardzo:

Polecam nie dodawać rang w pliku tylko przez komendy wtedy wszystko działa i jest łatwiej naprawić.
Więc jeżeli mamy dużo rang i permisji to kopiujemy ten plik i potem będziemy na jego podstawie robić to od nowa (ale lepiej)

1. Więc wgrywamy pexa albo najnowszy a jak nie działa to na taką samą wersje jak serwer :)
2. Instalujemy również essentials i essentials chat
3. Włączamy serwer i wchodzimy do: folder_z_serwerem/plugins/essentials i otwieramy plik Notepaddem ++

Szukamy czegoś takiego:

############################################################
# +------------------------------------------------------+ #
# | EssentialsChat | #
# +------------------------------------------------------+ #
############################################################

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks. Set to 0 to make all chat global.
# Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
# Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
# Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
# You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
radius: 0

# Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat.
# Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation.
# If set to the default chat format which "should" be compatible with ichat.
# For more information of chat formatting, check out the wiki: http://wiki.ess3.net/wiki/Chat_Formatting

format: '{DISPLAYNAME} {MESSAGE}'
#format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
# Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
# Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

# If you are using group formats make sure to remove the '#' to allow the setting to be read.

A konkretnie liniki:

format: '{DISPLAYNAME} {MESSAGE}'
#format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

No i w sumie tak zostawiamy (tylko jak ktoś ma inaczej to niech tak zmieni)
 Teraz wchodzimy do MC i na serwer:

1.Piszemy komendę /pex
Ale cóż tu nie możemy!??

Spokojnie wystarczy wejść w konsole i wpisać:

pex user nick add *

Teraz macie tu komendy potrzebne do dawania rang i permisji:

Te komendy piszemy w grze na serwerze

1.Tworzy range:

/pex group nazwa_rangi create

przykład:

/pex group Gracz create

2.Tworzy prefix jaki ma mieć dana ranga :

/pex group nazwa_rangi prefix _tu_piszesz_prefix_ (z kolorami ostatni kolor czyli po randze to kolor nicku)

przykład:

/pex group Gracz prefix &3[Gracz]&f <--- Tworzy ---> [Gracz]KqKostuch ([Gracz] jasno niebieski, KqKostuch biały)

3.Dodawanie permisji: (komend)

/pex group nazwa_rangi add _permisja_

przykład:

/pex group Gracz add essentials.spawn 

pozwala Dla gracza używać komedy /spawn

!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!

NAJWAŻNIEJSZA KOMENDA KTÓRA USTAWIA ŻE GRACZ JEST DOMYŚLNY CZYLI DOSTAJE GO KAŻDY KTO WEJDZIE NA SERWER PO RAZ PIERWSZY!!!!

/pex default group Gracz 

Od wersji 1.7.2 

/pex default group Gracz true

PS:Nie ma za co

PS2:Pomogłem daj LIKE!

PS:

1.Umiesz pisać pluginy?? PISZ---> [email protected]

2.Masz pomysł ma nazwę serwera MC?? PISZ---> [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...